Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pauline Wills

Refleksologija : Slikovni vodič za postupno liječenje tijela pomoću stopala i šaka

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Nada Uglješić
  • 07/2007.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789532510362
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Isprva zvana terapijom refleksnih zona, refleksologija je holistička metoda liječenja koja uključuje pritisak i masažu refleksnih točaka nađenih na stopalima i šakama. Rječnici opisuju riječ refleks kao 'nehotičnu mišićnu kontrakciju koja je odgovor na vanjski podražaj'. Međutim, u kontekstu refleksologije refleks se koristi u smislu odraza ili zrcalne slike. Takve su refleksne točke nađene na tabanima i na dlanovima, a ponašaju se kao mala 'zrcala' u kojima se odražava čitav organizam.

Refleksologija uči da postoji potok vitalne energije, ili životna sila, između tjelesnih organa, prodirući do svake žive stanice i tkiva. Ako je ta energija zaustavljena, dio tijela koji je s njom povezan bit će oštećen. Zastoji energije u ljudskom tijelu odražavaju se na šakama i tabanima u jednoj ili više zona koje se tamo nalaze. Primjenom posebnih tehnika pritiska one se mogu otkriti kroz osjećaj boli ili kroz prisustvo 'grudastih područja', često opisivanih kao naslage kristala. To se događa u dijelu stopala ili šake, povezani su s dijelom tijela u kojem je ravnoteža poremećena. Tehnike pritiska i masaže na kojima se temelji refleksologija, zamišljene su tako da omoguće protok energije.

Stimulacijom cirkulatornog i limfnog sustava, kao i poticanjem otpuštanja toksina, refleksologija omogućava tijelu da liječi samo sebe. Osim tretmana bolesti, refleksologija je neobično učinkovita terapija u slučajevima stresa, napetosti i umora. Poput akupunkture, može se koristiti i kao preventivna mjera za očuvanje zdravlja.

Ovaj priručnik o refleksologiji odgovara na sva osnovna pitanja o ovoj prirodnoj, holističkoj terapiji. Jasne ilustracije prikazuju kako sve unutrašnje tjelesne strukture i organi imaju svoj zrcalni odraz na refleksnim točkama. Ovaj vodič prikazuje, kroz fotografije u boji, detaljne naslove i opise, kako možete postupno izvesti potpuni tretman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –