Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zvonko Todorovski

Mirakul od mora

  • Nakladnik: Alfa
  • 09/2007.
  • 191 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531688383
  • Cijena: 96.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
«Mirakul od mora» duhovit je i zabavan roman o dječaku Andreu koji ljeta provodi u Starom gradu na Hvaru. Ovoga je puta ljetovanje bilo ispunjeno neobičnom avanturom spašavanja lijepe uvale, plivačkim maratonom i doživljajem prve ljubavi.

Četrnaestogodišnji dječak Andre iz Zagreba provodi ljeto zajedno sa svojom mamom kod bake i djeda na moru u Starom Gradu. Družeći se sa dječacima iz mjesta i djevojčicom Magdom, dobro se zabavlja te upoznaje mentalitet i način života ljudi male primorske sredine. Uskoro će djevojčica Magda osvojiti srce mladoga junaka a on će postati jednim od glavnih sudionika u spašavanju morskoga dna od opasne alge Caulerpa Taxifoliae.

Vedrina, optimizam, dječačka sklonost avanturi, jednostavnost stila i bujna maštovitost, odlika su ovog romana namijenjenog mladim čitateljima.

Na kraju knjige nalazi se i rječnik starogradskoga jezika, sa pojašnjenjima pisanima u duhu jezika mladih.

***

Zvonko Todorovski rođen je 1960. godine u Prizrenu. Do godine 1999. živi i radi u Varaždinu. Stripove i ilustracije objavljuje u Patku, Poletu, Sinusu, Varaždinskim vijestima, Kapitalu, Arkzinu. Do sada je izlagao na desetak samostalnih i skupnih izložbi stripa u Varaždinu i Zagrebu. Od 1991 pa do 1998 urednik je Galerije Forum mladih koja se isključivo orjentirala izlaganjem mladih likovnih talenata sjeverozapadne Hrvatske.

Piše scenarije za stripove i filmove a do sada su mu objavljena tri romana za mladež: «Mirakul od mora» (2002., 2007), «Prozor zelenog bljeska» (2003) i «Plavi trubač» (2007). Za roman «Prozor zelenog bljeska» dobio je nagradu 'Grigor Vitez' i nagradu 'Sfera' za najbolji SF roman, a za «Mrlju» nagradu 'Mato Lovrak' 2004. godine. Krajem 2005. objavio je roman za odrasle»Mandrač ili Čudesna pripovjest o Petru Hektoroviću».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –