Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zvonko Todorovski

Plavi trubač : Fantazija u f-molu za djecu i nevidljivi orkestar

  • Nakladnik: Alfa
  • 09/2007.
  • 119 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531688376
  • Cijena: 12.74 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ako ti nedostaje samopouzdanja, hrabrosti ili ako se jako stidiš možeš se učlaniti u tajnu grupu Bez. Sigurno će ti se život promijeniti jer članovima grupe nikad nije dosadno. Kako bi i bilo?! Buditi se bez telefona, televizije, računala i k tomu još i čitati knjige pustolovina je sama za sebe. Da se razumijemo, samo na dva tjedna!

A počelo je sasvim slučajno na Petrinom rođendanu. Rođendanu na koji Luka nije bio pozvan. Ne zbog toga što Petru uopće nije bilo briga za Luku, već naprotiv! Petra je bila toliko stidljiva da Luku nije mogla pozvati jer bi svi onda primijetili. A Luka se očajnički trudio da ga Petra primijeti. Nije uspijevao. Ipak, iako nepozvan, Luka je došao i spasio rođendan.

Pomislio bi netko kako je Luka strašno hrabar. I bio je ali nije mogao pokazati tu svoju hrabrost. U tome mu je pomogao zvuk trube i nepoznati Trubač. Pod utjecajem melodije koja ga je punila toplinom on se mijenjao i mogao se suprotstaviti strašnoj braći Šestak i uglednim košarkašima kvarta uništiti ugled. Luka je naučio kako biti hrabar.

Rijetki su oni koji Trubača čuju u stvarnosti. Luka ga je čuo. I gle!

Petra ga je čula.

***

Zvonko Todorovski rođen je 1960. godine u Prizrenu. Do godine 1999. živi i radi u Varaždinu. Stripove i ilustracije objavljuje u Patku, Poletu, Sinusu, Varaždinskim vijestima, Kapitalu, Arkzinu. Do sada je izlagao na desetak samostalnih i skupnih izložbi stripa u Varaždinu i Zagrebu. Od 1991 pa do 1998 urednik je Galerije Forum mladih koja se isključivo orjentirala izlaganjem mladih likovnih talenata sjeverozapadne Hrvatske.

Piše scenarije za stripove i filmove a do sada su mu objavljena tri romana za mladež: «Mirakul od mora» (2002., 2007), «Prozor zelenog bljeska» (2003) i «Plavi trubač» (2007). Za roman «Prozor zelenog bljeska» dobio je nagradu 'Grigor Vitez' i nagradu 'Sfera' za najbolji SF roman, a za «Mrlju» nagradu 'Mato Lovrak' 2004. godine. Krajem 2005. objavio je roman za odrasle»Mandrač ili Čudesna pripovjest o Petru Hektoroviću».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –