Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jonathan Franzen

Neumjerena zona : Osobna povijest

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Miloš Ðurđević
  • 10/2007.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789532017397
  • Cijena: 15.26 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prva knjiga memoarskih eseja «Neumjerena zona» Jonathana Franzena svojevrsni je nastavak slavnog autorovog romana «Korekcije» u drugom žanru. Kao i u romanu «Korekcije», autor i u ovoj knjizi piše o obiteljskim temama, ali ovog puta kroz filtar vlastitog odrastanja na Srednjem zapadu u sedamdesetim godinama.

Spektar tema o kojima Franzen piše je zaista atraktivan: o Charlie Brownu, dinamičnom kršćanskom druženju, bezuspješnim pokušajima gubljenja nevinosti, povezanosti promatranja ptica, vlastitog intenzivnog braka i problema globalnog zatopljenja, potom o kreativnom čitanju Kafkine proze i naposljetku o jednom genijalnom profesoru književnosti.

«Neumjerena zona» je esejistička knjiga koja strastveno raščlanjuje i tumači svijet pripovijedajući o naizgled nevažnih detaljima istim onim moćnim stilom kojeg smo upoznali u "Korekcijama” i koje su Jonathan Franzena učinile jednim od najboljih suvremenih pisaca.

***

Jonathan Franzen je rođen u Western Springs, Illinois, 1959. Strudirao je na Freie Universität Berlin kao Fulbrightov stipendist a kasnije radio na seismology lab at Harvard University's Department of Earth and Planetary Sciences. Dobitnik je slijedećih nagrada - 'Whiting Writer's Award' in 1998. i 'American Academy's Berlin Prize' 2000.; proglašen je jednim od dvadeset pisaca za 21. stoljeće po izboru časopisa 'The New Yorker' a ušao je u izbor najboljih mladih američkih romanopisaca po izboru časopisa Granta.

Jonathan Franzen je napisao romane: «Korekcije» (The corrections), "The Twenty-Seventh City" i "Strong Motion", i knjige eseja: «Kako biti sam» (How to be alone) i «Neumjerena zona» (The discomfort zone). Stalni je suradnik časopisa Harper's i The New Yorker. Živi u New Yorku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –