Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tony Buzan

Tehnike za brzo čitanje : Povećajte svoju brzinu čitanja i razumijevanje

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Marija Pavkov
  • 12/2007.
  • 95 str., meki uvez
  • ISBN 9789532510485
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj knjižici, Tony Buzan opisuje svoje tehnike brzog čitanja kako bi vam pomogao da ubrzate svoju brzinu čitanja i transformirate svoju sposobnost razumijevanja informacija na radnom mjestu, tijekom studija i u slobodno vrijeme.

Ova knjiga ima nekoliko glavnih ciljeva:
- da značajno poveća vašu brzinu čitanja
- da poboljša i održi vaš stupanj razumijevanja
- da poveća vaše razumijevanje funkcije očiju i mozga kako biste ih učinkovitije mogli koristiti
- da vam pomogne da čitate i učite učinkovitije, i da brzo čitanje unesete u svaki aspekt svog života
- da vam pomogne poboljšati vaš vokabular i opće znanje - da vam uštedi vrijeme
- da poveća vaše samopouzdanje.

Tehnike koje ćete naučiti kako biste postigli gore navedene ciljeve obuhvaćaju: - samoprocjenu: Koliko brzo čitate?
- Vođene tehnike čitanja koje će vam pomoći da brže savladate više informacija sa stranice teksta
- Savjete kako da uobičajene probleme s čitanjem pretvorite u svoje prednosti
- Savjete kako da se bolje koncentrirate, razumijete više, preletite informaciju da biste shvatili srž, i kako da stvorite okolinu koja će vas podržavati.
- savjete kako možete povećati svoj vokabular uključujući prefikse, sufikse i korijene riječi. Sve to ima potencijal da poveća vaš vokabular za 1000 do 10,000 riječi uz malo napora.

Sustavi brzog čitanja opisani u ovoj knjizi, osmišljeni su tako da rade zajedno s vašim mozgom; da stimuliraju vaša osjetila i da pomognu vašoj memoriji da pohrani informaciju koju vi odlučite zadržati na strukturirani i lako dostupan način. Ova knjiga opisuje kako vaše oči i vaš mozak primaju i zadržavaju informacije te nudi praktične tehnike i vježbe za trenutnu primjenu novostečenih vještina.

Ova je knjižica osmišljena osobito za zaposlene ljude, koji imaju malo vremena, koji su stalno u pokretu i koji žele naučiti brzo čitati, kako bi mogli upiti više informacija koje im svijet nudi.

***

Tony Buzan je autor «Mentalnih mapa» i vodeći svjetski autoritet u području učenja i istraživanja mozga. Njegove su knjige doživjele veliki uspjeh u preko 100 zemalja i prevedene su na više od 30 jezika. Održava predavanja diljem svijeta i djeluje kao savjetnik mnogobrojnim multinacionalnim kompanijama i vladama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –