Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Donna Tartt

Mali prijatelj

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Zvijezdana Vlahović-Fujimura
  • 03/2008.
  • 568 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532205848
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Okolnosti smrti devetogodišnjeg Robina Clevea Dufresnesa, koji je pronađen obješen u svom dvorištu, nikada nisu rasvijetljene. Strašan zločin razorio je dječakovu obitelj: majku je pretvorio u letargičnu olupinu, natjerao oca da napusti obitelj i grad, a preostale članove obitelji - sestre Allison i Harriet, ostavio na skrb crnoj sluškinji i matrijarhatu koji predvodi njihova dominantna baka i njezine tri sestre.

Dvanaest godina kasnije, Harriet, koja je u trenutku bratove smrti bila tek beba, fascinirana je tajnama i odlučuje rasvijetliti najveću u svome životu, pronaći ubojicu svog brata. Bez i najmanjeg dokaza zaključuje da se radi o Dannyju Ratliffu, član degenerirane obitelji u kojoj kao da svaki član ima kriminalnu prošlost. Harrietino proganjanje Dannyja, iako naizgled komično, uskoro će nju i njezina najboljeg prijatelja Helyja dovesti u smrtnu opasnost. Danny će, naime, postati podjednako opsjednut s Harriet, uvjeren da ga se ova želi dočepati iz sasvim drugih razloga...

Nakon uspješnog romana "Tajna povijest" drugi roman Donne Tartt. potvrđuje ovu autoricu kao vrsnu pripovjedačicu, sofisticiranu promatračicu ljudske prirode, poklonicu etike i moralnosti. "Mali prijatelj" je osvojio književnu nagradu britanskog lanca knjižara WH Smith te se našao u finalu nagrade Orange za najbolje žensko djelo beletristike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –