Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Idris Lahore Ennea Tess Griffith Emma Thyloch

Yoga derviša : Sufijska tajna vječne mladosti

  • Nakladnik: CID - Nova
  • Prijevod: Marin Domitrović
  • 10/2008.
  • 178 str., meki uvez
  • ISBN 9789536566945
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Samadeva gestualna eufonija je psihotjelesna metoda koja ima svoje uporište u najdrevnijim učenjima istočnjačkih škola mudrosti, koje su iznjedrile većinu struja misli od antike do danas. Pored yoga, sufi, taoističkih i zen filozofskih škola izniklih tijekom povijesti, Samadeva gestualna eufonija pomaže nam iznova otkriti njihov zajednički, prvobitan izvor.

Pokreti Samadeve slični su yogi, tai chi chuanu i plesu. U ovoj knjizi otkrit ćete sedam temeljnih arkana (tajnih vježbi) Samadeve, u derviša poznatih kao "vježbe pomlađivanja". One su jednostavne, izuzetno revitalizirajuće i učvršćuju tijelo, donoseći mu zdravije, energiju, gipkost i opuštenost. One iznova harmoniziraju psihu, usporavaju proces starenja i regeneriraju um, čineći ga bistrijim i pronicljivijim.

Ove izuzetne vježbe stimuliraju i harmoniziraju sve naše fizičke, emocionalne i mentalne resurse, pomažući nam da postanemo smireniji, vedriji i kreativniji u suočavanju sa svim situacijama našega svakodnevnog života. Živo oslikane brojnim detaljnim fotografijama, vježbe su objašnjene jednostavno i efikasno.

Slijedeći strogu obuku, opisanu u knjizi, Idrisu Lahoreu dopušteno je znanje i tehnike derviša prenijeti muškarcima i ženama Zapada. Nakon mnogo godina intenzivnog rada pod vodstvom Idrisa Lahorea, njegove učenice Ennea Tess Griffith i Emma Thyloch podučavaju Samadevu na tečajevima u Francuskoj i šire, kao i na Slobodnom Samadeva sveučilištu u Alsaceu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –