Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Crichton

Stanje straha

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 12/2008.
  • 592 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532204551
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Milijunaš George Morton sprema se donirati milijune dolara najvećem svjetskom pokretu za očuvanje okoliša. Iznenada, na samu večer održavanja dobrotvorne priredbe objavljuje kako povlači donaciju, a malo nakon toga pogiba u prometnoj nesreći.
 
Istovremeno, na različitim krajevima svijeta, na djelu su neobični, naoko nepovezani događaji: u malezijskoj džungli misteriozni kupac preuzima smrtonosnu tehnologiju napravljenu prema njegovim odredbama, u vodama oko Nove Gvineje u pogon je puštena mala istraživačka podmornica koju je iznajmila nepostojeća tvrtka, a u francuskom Institutu za more u Vissyju mladi istraživač umire pod čudim okolnostima.

Provokativni i uzbudljiv tehno-triler Michaela Crichtona, "Stanje straha" još jednom pokazuje autorovu sposobnost spajanja znanstvenih činjenica s beletristikom. Uzimajući u obzir brojna suprotstavljena mišljenja i stavove, doveo je u pitanje mnoge teorije, konkretno problem globalnog zatopljenja te pitanja ekologije kojima se u ovom romanu bavi na jedan sasvim drugačiji način.

Autor nebrojenih bestselera poput "Plijena", "Razotkrivanja", "Konstrukcije" i "Izgubljenog svijeta", tvorac televizijske serije "Hitna služba," donosi novi provokativan roman- "Stanje straha" koji predstavlja Michaela Crichtona u njegovu naboljem izdanju.

Jedan je od najpoznatijih pisaca američke znanstvene fantastike, široj javnosti najpoznatiji po romanu «Jurski park». Objavio je dvadesetak knjiga, od kojih su mnoge i ekranizirane, na primjer «Jurski park», «Sfera», čime je stekao veliku popularnost najšire publike. Tome je pridonio i njegov redateljski posao (filmovi «Svijet Divljeg zapada», «Koma» te režija filma po vlastitom romanu «Velika pljačka vlaka».

Glavna značajka Crichtonovog pisanja je kombinacija suvremene svakodnevnice i ponekog znanstveno-fantastičnog elementa, čime se njegovi sf-romani približavaju žanru napetica i pustolovnih romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –