Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Crichton

Soj Andromeda

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • 06/2007.
  • 248 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9532031782
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dva zrakoplova se počeše graciozno spuštati prema gradu. Sad su bili udaljeni jedan od drugoga i od tla tek nekoliko desetaka metara, a onda počeše otpuštati svijetleće bombe. Kako je svaka od njih udarila u tlo, bljesnula bi užarena kugla, kupajući grad u nezemaljskom, blještavom svjetlu koje se odbijalo od metalnih trbuha zrakoplova. Mlažnjaci su se počeli uspinjati, njihova je zabava bila završena, ali Topnik ih nije vidio. Sveukupna mu je pozornost, um i tijelo, bila usredotočena na grad. "Sad je sve tvoje, Topniče."
Wilson nije odgovorio. Spustio je nos, podesio krilca, osjetio drhtaj kad je zrakoplov počeo mučno tonuti prema tlu, kao kamen. Ispod njega, područje na stotinu metara oko grada bilo je osvijetljeno. Pritisne tipke kamera i osjeti, više nego što je čuo, njihovo vibrirajuće zujanje.
Nastavio je padati još jedan dugi trenutak, a zatim gurne palicu naprijed i zrakoplov kao da je zastao u zraku, a zatim se počne uspinjati. Letimičnim je pogledom obuhvatio glavnu ulicu. Ugleda tijela, trupla posvuda, raširenih ruku i nogu, kako leže po ulicama, preko automobila...
"Isuse", reče.

***

Michael Crichton (1942), jedan je od najpoznatijih pisaca američke znanstvene fantastike, široj javnosti najpoznatiji po romanu «Jurski park». Objavio je dvadesetak knjiga, od kojih su mnoge i ekranizirane, na primjer «Jurski park», «Sfera», čime je stekao veliku popularnost najšire publike. Tome je pridonio i njegov redateljski posao (filmovi «Svijet Divljeg zapada», «Koma» te režija filma po vlastitom romanu «Velika pljačka vlaka».

Glavna značajka Crichtonovog pisanja je kombinacija suvremene svakodnevnice i ponekog znanstveno-fantastičnog elementa, čime se njegovi sf-romani približavaju žanru napetica i pustolovnih romana. Na primjer, u «Binarnom plinu» nastrani milijarder pokušava ubiti američkog predsjednika i mnoštvo drugih ljudi pomoću otrovnog plina; u «Završnom čovjeku» se usađivanjem moždane proteze jednog epileptičara pretvara u potencijalno vrlo opasno biće.
«Soj Andromeda» prvi je Crichtonov roman, objavljen još 1969., s kojim je odmah privukao pažnju javosti.

Jedan je od najpoznatijih pisaca američke znanstvene fantastike, široj javnosti najpoznatiji po romanu «Jurski park». Objavio je dvadesetak knjiga, od kojih su mnoge i ekranizirane, na primjer «Jurski park», «Sfera», čime je stekao veliku popularnost najšire publike. Tome je pridonio i njegov redateljski posao (filmovi «Svijet Divljeg zapada», «Koma» te režija filma po vlastitom romanu «Velika pljačka vlaka».

Glavna značajka Crichtonovog pisanja je kombinacija suvremene svakodnevnice i ponekog znanstveno-fantastičnog elementa, čime se njegovi sf-romani približavaju žanru napetica i pustolovnih romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –