Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Brockman

Obrisi budućnosti : Ideje koje će promijeniti svijet

  • Nakladnik: Izvori
  • 12/2012.
  • 324 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033922
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Urednik knjige "Obrisi budućnosti", John Brockman, postavio je stručnjacima iz raznih područja sljedeće pitanje: "Kakve znanstvene ideje i pomake koji bi mogli bitno promijeniti svijet očekujete za svoga života?" Knjiga je zbirka odgovora na to pitanje.

Stotinjak svjetski priznatih stručnjaka iz raznih područja, od neurologije do kozmologije, odgovara na pitanje urednika, svaki u eseju od samo nekoliko stranica. Među autorima su: Daniel Dennett, Lisa Randal, Richard Dawkins, Paul Davies, Daniel Golema, Clifford A Pickover, Lee Smolin, Freeman Dyson, Steven Pinker, Sam Harris, Nasim Nicholas Taleb, i mnogi drugi.

Dobili smo tako pregršt zanimljivih futuroloških minieseja, vizionarskih, ponekad obećavajućih, a ponekad zastrašujućih zaključaka o onome što će nam možda krojiti blisku budućnost. Jer s onom daljom, nedokučivom, bavi se znanstvena fantastika. A to ova knjiga nije.
U svakome slučaju, stotinjak sjajnih umova dalo nam je ideje nad kojima se valja zamisliti.

"Iznijete su naizgled revolucionarne, ali zapravo ostvarive ideje koje u sebi sadrže potencijal za mijenjanje svijeta." (Jared Diamond)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –