Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arthur Charles Clarke

Rama II : Druga knjiga ciklusa RAMA

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Damir Mikuličić
  • 07/2011.
  • 510 str., meki uvez
  • ISBN 9789532033571
  • Cijena: 19.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nazvan Rama, 50-kilometarski šuplji valjak prošao je 2131. godine kroz Sunčev sustav, ne obraćajući pažnju na Zemlju i njene stanovnike. Članovi ekspedicija koji su ušli u Ramu nisu saznala mnogo o tom misterioznom artefaktu bez vidljivih putnika u njemu. Ne računajući robote. Uočili su da Ramanci, ma tko ili što oni bili, sve grade u tri primjerka. Zaključiše stoga da će vrlo vjerojatno za prvim posjetiteljem uslijediti još dva iste vrste.

Prolazila su desetljeća, no iz međuzvjezdanog svemira nikakve nove strane letjelice nisu više dolazile u Sunčevo susjedstvo. Sve do godine 2197. kad je otkriveno da prema unutrašnjim planetima ponovno hita jedan izvanzemaljski artefakt golemih dimenzija.
Na Ramu II upućena je istraživačka ekspedicija. Čovječanstvo se po drugi put suočilo s tajnom nepoznatih posjetitelja...


Tetralogija o Rami Arthura C. Clarkea neizostavno je štivo za svakoga tko misli dalje od Zemlje, Već prva knjiga, "Sastanak s Ramom", donijela je autoru nagrade Hugo, Jupiter i Nebula, i njegov je zaštitni znak, uz "2001: Odiseja u svemiru". To su danas već klasična djela znanstvene fantastike, posebice kad je riječ o prvom kontaktu s nepoznatom civilizacijom, neusporedivo razvijenijom od ljudske.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –