Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephen W. Hawking Leonard Mlodinow

Velebni plan

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Damir Mikuličić
  • 11/2010.
  • 216 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033595
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Više od dva desetljeća nakon "Kratke povijesti vremena", jedan od najvećih umova današnjice Stephen Hawking (zajedno s Leonardom Mlodinowom) ovoga puta nas još korak približava odgovorima na krajnja pitanja. Ova nevelika opsegom, ali iznimno poučna i izazovna knjiga, ilustrirani je vodič kroz nova otkrića koja izazivaju naša ukorijenjena vjerovanja.

Zašto, umjesto ničega postoji nešto? Zašto su zakoni prirode tako fino podešeni da omoguće postojanje bića poput nas? Je li taj velebni plan izgradnje našeg svemira svjedočenje dobronamjernog stvoritelja - ili znanost može ponuditi i drukčije objašnjenje?

Potvrdi li se M-teorija, a ona je najbolje što smo dosad stvorili, bit će to ne kraj traganja za znanjem već novi početak. Na višoj razini spoznaje, koja je ponekad u opreci sa zdravim razumom. Ali zdrav razum se temelji na svakodnevnom iskustvu, a ne na svijetu što ga otkrismo zahvaljujući čudima tehnologije, spravama za gledanje u dubinu atoma i u prošlost svemira.

Koliko god nama nezamislivo velik, poznati je svemir možda tek kap u moru multiverzuma. Samo slučajni mjehurić u kvantnoj pjeni kozmičkog vrenja nebrojenih svemira. A ako to i zvuči kao znanstvena fantastika, ništa nije dalje od nje, ništa jače utemeljeno u našem cjelokupnom poznavanju kvantnih zakona koji vladaju svijetom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Stephen Hawking: The Great Design –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –