Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Predrag Raos

Knjiga o Jobu

  • Nakladnik: Izvori
  • 12/2012.
  • 168 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033809
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Knjiga o Jobu", treći je roman iz Raosovog ciklusa koji čine njegovi raniji romani "Vertikala" i "Let Nancija Konratata". Osebujan, ne može se smjestiti ni u jedan "žanr", no možda mu je najbliža etiketa "religijska fantastika". Pa ma što to, kod Raosa, značilo.

U sobi je čovjek. Svud uokolo je Bog. Jedna soba, jedan čovjek, jedan Bog. I to je sve (ili skoro sve) u ovom minimalističkom romanu, u kojem je Raos sebi nametnuo nemoguća ograničenja – da mora ići u visinu. I stvorio roman premda kratak, ali bujan u svojoj šturosti.

Svijet je konačan, velik koliko je velika soba. Čovjek je u potpunoj Božjoj vlasti, a Bog je beskonačno velik i beskonačno dobar. No je li baš tako? Raos otkriva još jednu boju iz svog stilskog spektra, vodeći čitetelja kroz jednu kafkijansku, pače i meyrinkovsku atmosferu...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –