Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leonard Mlodinow

Igračke slučaja : Kako slučajnosti vladaju našim životima

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: M Kovač
  • 07/2013.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033939
  • Cijena: 20.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Koliko smo puta pomislili: „ma nije slučajno da mi se to dogodilo“. Ili pak obratno: “sve je to samo hir slučaja“. No koliko smo pritom u pravu? Ova će vam knjiga biti od bitne pomoći u postavljanju ispravne dijagnoze. Slučajni procesi u temelju su prirode, a neizbježni su i u svakidašnjem životu, no većina ih ljudi ne razumije ili ne prepoznaje.

Iznenadit će nas da se matematički alati kojima se služimo da bismo razumjeli gibanje molekula također mogu primijeniti za tumačenje svakidašnjih pojava. Saznat ćemo i kako je teorija vjerojatnosti postala dio znanosti i kako je slučajnost sveprisutna, premda skrivena…
 
Knjiga "Igračke slučaja" namjerava objasniti ulogu slučaja u svijetu oko nas i pokazati kako ćemo prepoznati njegovo djelovanje na ljudsku sudbinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –