Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leonard Mlodinow

Euklidov prozor

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Damir Mikuličić
  • 04/2007.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532032765
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ako vas je u školi mučio Pitagorin poučak, tješite se da je Pitagoru cijeloga života mučila dužina dijagonale kvadrata, jer je nije mogao napisati nijednim njemu poznatim brojem. Zato su to otkriće on i njegovi učenici držali u najstrožoj tajnosti. Smrti je prijetila onome tko išta zucne o tome. A Hipasus je pogazio zavjet šutnje...

Znanost nam iz generacije u generaciju pokazuje daje geometrija važan pojmovni okvir u kojem se opisuje i shvaća svijet i zbivanja u njemu. U knjizi "Euklidov prozor" Leonard Mlodinow iznosi nam na ovaj način još nikad ispričanu uzbudljivu priču o geometriji, od antičkih mislilaca do današnje matematike - priču koja nam doista otvara novi prozor u svijet znanosti. Upoznajemo se sa životom i prilikama u kojima su djelovali Pitagora, Euklid, Hipatija, Descartes, Gauss, Einstein, Schrodinger, Witten...

Čitanje "Euklidovog prozora" zanimljiva je šetnja kroz prostorvrijeme, od izmjere zemljišnih parcela u drevnoj Mezopotamiji i Egiptu pa sve do teorija superstruna i skrivenih dimenzija svemira, a vodi nas autor koji je, zajedno sa Stephenom Hawkmgom, napisao i Kraću povijest vremena.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –