Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anthony De Mello

Ponovno otkrivanje života

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Neda Jeny
  • 09/2012.
  • 126 str.,
  • ISBN 9789532033861
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedan od najdarovitijih duhovnih učitelja 20. stoljeća, Anthony de Mello, diljem svijeta je poznat po svojim knjigama, meditacijskim seminarima, terapijama i tečajevima koje je vodio do svoje prerane smrti 1987. godine.

Poput njegovih ostalih knjiga i ova je knjiga nabijena pravom mudrošću i praktičnim savjetima koji su kao samopomoć pomogli već milijunima da žive punijim i sretnijim životom. "Ponovno otkrivanje života" dosad je neobjavljeni transkript jednog od njegovih predavanja.

"Postigli smo sve moguće vrste tehnološkog napretka. No je li to uzdiglo kakvoću našeg života makar za milimetar? Želite li znati što ja mislim? Ne, nije nimalo. O, da, imamo više udobnosti. Više brzine. Užitaka, zabava, to svakako. Više obrazovanja. Više tehnološkog napretka. Je li taj napredak donio bilo kakvo poboljšanje te osamljenosti i ispraznosti i tuge? Bilo kakvo poboljšanje te pohlepe i mržnje i sukoba? Manje borbe? Manje okrutnosti? Ako želite znati što mislim, mislim da je sada gore.

A tragedija je, kako sam otkrio prije deset ili dvanaest godina, to da je tajna pronađena. Ali zašto je ne koristimo? Ne želimo, evo zašto. Biste li to vjerovali? Mi to ne želimo. Mi to ne želimo. Možete li zamisliti da nekom kažem, “Pogledajte, dat ću vam formulu pomoću koje ćete biti sretni do kraja života. Uživat ćete u svakoj minuti u ostatku života.” Zamislite da vam to kažem.

U redu, danas ću vam to reći. Dat ću vam formulu. Dat ću vam je. Znate li što će većina vas učiniti? Žao mi je što vas unaprijed vrijeđam, u redu? Ali ako ste imalo nalik na slušateljstva koja sam dosad imao, znate li što će većina vas učiniti? Reći ćete, “Prestanite. Ne recite mi. Prestanite. Ne želim to čuti.” Oni to ne žele čuti, a vi to čak ne morate ni vjerovati; dokazat ću vam to. Vi ćete mi to dokazati prije kraja današnjeg dana. O, dobro ćemo se zabavljati, pazite. Vi to ne želite."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –