Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Žarko Dadić

U vrtlogu izopačenih stavova : Događaji – teorija i problemi – prilozi

  • Nakladnik: Izvori
  • 05/2012.
  • 356 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033816
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Poznati povjesničar prirodnih znanosti Žarko Dadić govori o nekom događajima i pojavama „iza kulisa" njegovog plodnog stvaralačkog života. Knjiga je podijeljena u tri dijela i, unatoč na prvi pogled dosadnoj znanstvenoj tematici, čita se kao „krimić".

U prvom dijelu su tekstovi o događajima u kojima je autor osobno sudjelovao ili bio promatračem. Ali tu ima i tekstova koji nisu sasvim povezani s temom povijesti znanosti nego se odnose na neka druga područja kulturne povijesti, osobito povijesti filozofije u Hrvata.

Drugi dio je teorijske prirode i u njemu raspravlja o tome što je povijest znanosti i kakav je njezin odnos prema drugim znanostima. Tu je i osobito kritika pogrešnog pristupa problemima povijesti znanosti.

Treći dio sadrži neke tekstove koje je autor pisao tijekom ranijih godina, a pomoću njih pokazuje kako se u raznim razdobljima borio za napredak povijesti znanosti, ali i za hrvatsku kulturnu baštinu u cjelini.

Cijela ova knjiga mogla bi svesti pod citat Ellen G. White:

„Najveća potreba svijeta je potreba za ljudima: ljudi koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudima koji su u dubini svoje duše pošteni i časni, ljudima koji se ne boje nazvati grijeh njegovim pravim imenom, ljudima čija je savjest vjerna dužnosti kao magnetska igla polu, ljudima koji će ostati na strani pravednosti pa makar se nebo srušilo."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –