Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephen W. Hawking

Teorija svega : Podrijetlo i sudbina svemira

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Andrea Marić
  • 10/2009.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789533041117
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Stephen Hawking predstavlja seriju od sedam svojih predavanja koja pokrivaju sve, od Velikog praska do crnih rupa i teorije struna.

Knjigu započinje s prikazom povijesti ideja o svemiru, od Aristotela pa do spoznaje o širenju svemira. Istražuje teorije o podrijetlu svemira (Veliki prasak), prirodu crnih jama i prostorvremena. Konačno, postavlja pitanja na koja moderna fizika još nije odgovorila, posebice ono o tome kako spojiti sve djelomične teorije u 'jedinstvenu teoriju svega'.

"Nađemo li odgovor na to pitanje", smatra on, "bit će to konačan trijumf ljudskoga razuma."

Veliki popularizator znanosti i briljantan znanstvenik, Hawking vjeruje kako prednosti teorijske znanosti trebaju biti "načelno razumljive svakome, a ne samo nekolicini znanstvenika". Ovo je knjiga za svakoga tko je ikada pogledao u zvjezdano nebo i zapitao se čega tamo ima i kako je uopće nastalo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –