Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dimitrije Popović

Raspeće strasti

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 11/2008.
  • 146 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533000043
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vrstan slikar, nenadmašni crtač, grafičar majstor pera i olovke, svoju kolekciju tiskanih mapa, monografija, knjiga eseja i proze obogatio je novim žanrom - romanom. Ovaj prvijenac Dimitrija Popovića odvodi nas na Cetinje u doba njegova djetinjstva i mladosti, ispreplećući događaje vezane za intrigantnu sveticu i pokajnicu Mariju Magdalenu.

"Moje zanimanje za svetu pokajnicu započelo je onoga dana kada sam prvi put, a to je bilo u mojem djetinjstvu, vidio reprodukciju slike "Magdalena" francuskog slikara Georgesa de la Toura. Prvi crtež inspiriran ovom sveticom uradio sam 1973. godine, a ciklus radova naslovljen "Marija Magdalena" koji sačinjava stotinjak radova objavljen je u istoimenoj knjizi s mojim popratnim tekstom.

Knjiga "Raspeće strasti" inspirirana je sjećanjima na jednu sliku i jednu ženu, jednu sveticu i jednu kurvu. Profano i sakralno u prirodi ovoga ženskog bića ne iscrpljuju se u samouništavajućem konfliktu, nego se nastoje pomiriti putem vjere. Kroz "Raspeće strasti" ova suvremena Magdalena teži uskrsnuću duha."

Roman satkan od riječi i boja, grijeha i svetosti, stvarnih i izmišljenih događaja pružit će nam veliki užitak čitanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –