Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nevio Šetić

Razgovori : Prilog promišljanju modernog hrvatskog društva i države

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2009.
  • 470 str., meki uvez
  • ISBN 9789531210072
  • Cijena: 39.68 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Nekome se može činiti banalnim staviti u korice knjige intervjue zadnjih 20-ak godina, ali za mene to nisu ukoričeni intervjui, već politička antropologija u kojoj su intervjui s dr. Šetićem dijalog s vremenom u kojemu se živi." - Miroslav Bertiša (Glas Istre)

Autor (...) u toj knjizi postavlja u središte znanje kao osnovu svekolikog društevenog razvoja, govori o smjerokazima razvoja modernog školstva, koji je jedan od važnih preduvjeta i za uspješni gospodarski razvoj i budućnost hrvatske. I. Tašev, (Glas Koncila)

Na hrvatskoj političkoj sceni Nevio Šetić predstavlja samosvjesnu, angažiranu i cjelovitu osobu. Naoko visoke i apstraktne stavove uvijek svodi na ljudsku mjeru, držim to njegovom iznimnom vrlinom... - Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog sabora.

Draž stavova dr. Nevia Šetića iznesenih u ovoj knjizi jest i u tome što nervom i vizijom povjesničara bilježi i prati pothvat na preoblikovanju hrvatskog školstva u smjeru modernoga razvoja, a u čijem je kreiranju i uvođenju izravno sudjelovao i imao važnu ulogu akademik Vladimir Paar.

Šetićevi dijalozi i suočavanja s predstavnicima javnoga priopćavanja u obliku pitanja i odgovora sadrže i iznimno sadržajnu raznoliku problematiku. U ovoj je knjizi prikupljena i cijela paleta nijansi Šetićevih pristupa pitanjima koja obilježavaju ili potresaju hrvatsku političku scenu posljednjih petnaestak godina. - dr. sc. Miroslav BertoŠa

***

Nevio Šetić (Krmed kraj Bala, 11. studenog 1958), povjesničar i publicist. Srednju školu završio je u Puli, a diplomirao 1981. na Filozofskom fakultetu, grupu povijest i talijanski jezik s pregledom talijanske književnosti, u Zadru. Na tom je fakultetu svršio postdiplomski studij i doktorirao 2003. godine. Radio je kao profesor povijesti u osnovnoj i srednjoj školi (1981-1985), kustos Muzeja narodne revolucije Istre u Puli na Odjelu hrvatskog narodnog preporoda (1985-1988), istraživač suradnik Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU Rijeka – Radna jedinica u Puli (1988-1993), pomoćnik savjetnika predsjednika Hrvatske za unutarnju politiku (1993-1998), zastupnik u Hrvatskom saboru i vijećnik u Skupštini Istarske županije (1998-2004), a danas obnaša funkciju državnog tajnika za osnovno obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Proučava prošlost Istre XIX. i XX. Stoljeća, posebno razdoblje francuske uprave, kao i proces integracije moderne hrvatske nacije u Istri te novovjeke veze između Istre i Dalmacije i drugih hrvatskih zemalja. Od 1997. honorarno predaje na Filozofskom fakultetu u Puli Povijest srednje i jugoistočne Europe od kraja XVIII. stoljeća do 1914.

Sudjelovao je na dvadesetak znanstvenih skupova i napisao stotinjak rasprava i stručnih radova u znanstvenim zbornicima, časopisima, godišnjacima, monografijama, a stručnim prilozima javlja se i u dnevnom tisku. Objavljuje i publicističko-političke priloge. Odlikovan i nagrađivan u više navrata.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –