Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tzvetan Todorov

Strah od barbara : S onu stranu sukoba civilizacija

  • Nakladnik: TIM press
  • Prijevod: Ivana Franić
  • 10/2009.
  • 221 str., meki uvez
  • ISBN 9789537177294
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Strah od barbara : S onu stranu sukoba civilizacija" znamenitog francuskog autora Tzvetana Todorova, nakon objavljivanja u Francuskoj prošle godine izazvala je cijeli niz rasprava i polemika o odnosima različitih kultura i civilizacija, podjelama svijeta kao i o politici koju vode najveće zapadnoeuropske zemlje i SAD.

Todorov vehementno, u maniri vrhunskog intelektualca, iznosi svoja stajališta i odgovara na tezu o tzv. vječnom sukobu civilizacija koju je zastupao S. Huntington. Tko su nekada bili i tko su danas barbari - temeljni je problem kojim se Todorov bavi u ovoj knjizi u kojoj uspješno pokazuje ne samo supstancijalnu važnost nego i relativnost toga pojma te time na osobito argumentiran način pripomaže konstituiranju svijesti o tome tko smo „mi“, tko su „oni“ i tko smo svi zajedno.

Uz to, Todorov uspješno analizira i pojmove poput civilizacije, identiteta i kulture, i čitatelja uči tome kako je moguće zajednički živjeti u razlikama, a da one ne budu izvorom ili konstruiranim razlogom sukoba.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –