Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leo Kessler

Krvava planina

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Mario Jović
  • 11/2009.
  • 246 str., meki uvez
  • ISBN 9879532520750
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon što su iscrpili (objavili) sve romane Svena Hassela (njih 14), u Zagrebačkoj nakladi  odlučili su za brojne ljubitelje ratnih priča osigurati prava za drugog velikog pisca ovakve literature Lea Kesslera. Iako nikad nije stekao slavu Svena Hassela, s preko 2 milijuna prodanih primjeraka svojih ratnih romana, Kessler pripada u sam vrh žanrovske literature.

Prva knjiga iz serije "Krvava planina" donosi priču o usponu njemačkih alpinista na najviši vrh Kavkaza, Elbrus, 1942.godine. Hitlerove zapovijedi su jasne: cijelome svijetu i njemačkom narodu dokazati nepobjedivost i neustrašivost Trećeg Reicha osvajanjem Elbrusa, najvišeg vrha Kavkaza. To će biti gotovo nemoguća misija: Elbrus se nalazi iza ruskih linija; put su blokirali neprijateljski raspoloženi nomadi, a fanatične Crvene vrane, pripadnice Staljinove elitne jedinice ženskih komandosa odlučne su obraniti planinu po cijenu vlastitih života.

Postoji samo jedna jedina postrojba njemačke vojske koja bi mogla izvršiti Führerovu zapovijed - jedinica s neophodnom kombinacijom luckaste hrabrosti i elana, s karizmatičnim zapovjednikom i savršeno obučenim ljudima - jurišna postrojba Runolist...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –