Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leo Kessler

Mrtvačka glava

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Mario Jović
  • 11/2009.
  • 238 str., meki uvez
  • ISBN 9789532520767
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon što su iscrpili (objavili) sve romane Svena Hassela (njih 14), u Zagrebačkoj nakladi  odlučili su za brojne ljubitelje ratnih priča osigurati prava za drugog velikog pisca ovakve literature Lea Kesslera. Iako nikad nije stekao slavu Svena Hassela, s preko 2 milijuna prodanih primjeraka svojih ratnih romana, Kessler pripada u sam vrh žanrovske literature.

Invazija na Englesku je propala. SS-ova bojna Wotan, najopasnija postrojba Europe,  odlazi na navodno nemoguću  misiju protiv elite sovjetske vojske, kao pripremu za operaciju Barbarosa.

Čitatelji će se upoznati s nemilosrdnim bojnikom Geierom zvanim Lešinar čije su seksualne sklonosti stalna prijetnja njegovim velikim ambicijama, satnikom von Dodenburgom, elegantnim aristokratom koji slijepo vjeruje u nacional-socijalizam, narednikom Schulzeom, šaljivčinom iz Hamburga koji je nanjušio trulež nacizma i  rat promatra s otvorenim cinizmom te narednikom Metzgerom zvanim Mesar koji svoj kukavičluk prikriva okrutnošću prema novacima. Ali dolaskom ruske zime uzbuđenje se vrlo brzo pretvara u stravičnu i grčevitu borbu za goli život...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –