Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Darko Berljak

Više od Everesta : Hrvatska ženska ekspedicija na vrh svijeta

  • Nakladnik: Libricon
  • Nakladnik: Hrvatski planinarski savez
  • 12/2009.
  • 255 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535575214
  • Cijena: 220.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U proljeće 2009. godine četiri hrvatske djevojke stupile su na vrh Mount Everesta, najviše planine na svijetu i time postigle jedan od najvećih alpinističkih i sportskih uspjeha u našoj povijesti. Događaje s tog uspona u svojoj novoj knjizi "Više od Everesta" opisao je Darko Berljak, vođa ekspedicije i iskusan himalajac.

"Više od Everesta" prati život ekspedicije od njenog začetka, preko organizacije, priprema, pristupnog hoda kroz živopisne nepalske krajeve pa sve do uzbudljivih trenutaka na planini i trijumfalnog uspona na vrh.

Knjiga obiluje i zanimljivim detaljima o povijesti uspona na najvišu planinu na svijetu, o lokalnom stanovništvu Sherpama te o dosadašnjim hrvatskim ekspedicijama na Mount Everest. Posebno poglavlje posvećeno je ženskoj ekspediciji na Cho Oyu 2007. godine, koja je bila preduvjet uspjeha na Everestu.

Osim Darka Berljaka, autorski doprinos knjizi dale su i četiri alpinistice koje su se popele na vrh Mount Everesta i u čijim se tekstovima vjerno prenosi atmosfera sa završnog uspona.

Knjiga "Više od Everesta" tiskana je na 256 stranica u tvrdom uvezu i bogato je ilustrirana fotografijama u boji.

Darko Berljak dugogodišnji je profesionalni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza i volonterski tajnik Hrvatske gorske službe spašavanja. Ispenjao je preko 300 alpinističkih smjerova raznih teškoća u stijenama europskih planina. Bio je vođa dvadesetak alpinističkih ekspedicija u Africi, Australiji i Tasmaniji, Južnoj Americi i Aziji, od čega 11 na himalajske osamtisućnjake. Nositelj je brojnih odlikovanja, a ekspedicije koje je vodio dobile su niz državnih i gradskih priznanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –