Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rick Riordan

Kradljivac gromova : Percy Jackson i Olimpijci

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Andrea Marić
  • 01/2010.
  • 304 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532209877
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dvanaestogodišnjeg Percyja Jacksona izbacit će iz još jednog internata. Bez obzira na to koliko se trudio, čini se da se nikako ne prestaje uvaljivati u nevolje.

No zar se od njega zbilja očekuje da stoji po strani i ne čini ništa dok mu školski nasilnici zlostavljaju jadnog, žgoljavog najboljeg prijatelja? Ili da se uopće ne brani kad se učiteljica pretvori u krvožedno čudovište koje ga želi ubiti? Naravno, Percyju za epizodu s profesoricom-čudovištem nitko ne vjeruje, a nije siguran ni vjeruje li u nju i on sam. Sve dok ga u ljetnom kampu ne počne proganjati minotaur.

Najednom će iz Percyjeve knjige grčke mitologije početi izlaziti pravi živi likovi i razbježati se uokolo. Sam Percy ubrzo će shvatiti da su bogovi na planini Olimp itekako živi i sad, u dvadeset prvom stoljeću. A što je još gore, neke je od njih uspio i razljutiti: ukraden je Zeusov najvažniji grom, a Percy glavom i bradom glavni je osumnjičeni.

Rick Riordan rođen je u američkoj saveznoj državi Teksas gdje je pohađao i školu. Želio je postati gitarist pa je upisao North Texas State University, ali je ipak diplomirao engleski jezik i povijest na University of Texas at San Antonio. Nakon toga petnaest je godina predavao u školi. Najprije je počeo pisati za odrasle i njegova serija Tres Navarre dobila je tri najcjenjenije američke nagrade u kategoriji kriminalističkog romana: Edgar, Shamus i Anthony. Priču o Percyju Jacksonu, disleksičnom i hiperaktivnom potomku grčkog boga Posejdona, najprije je počeo izmišljati kao priču za laku noć svom sinu, iz čega je nastao serijal od pet knjiga. Kći dubina nastala je kao svojevrsni nastavak romana Julesa Vernea o kapetanu Nemu: 20 000 milja ispod mora i Tajanstveni otok.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –