Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrzej Stasiuk

Na putu za Babadag

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Siniša Kasumović
  • 03/2010.
  • 280 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532661385
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Na putu za Babadag" su prozni zapisi jednog od najboljih i najzanimljivijih suvremenih europskih pisaca Andrzeja Stasiuka, koji je stekao kultni status u svim zemljama gdje je preveden, od rodne Poljske do Sjedinjenih Država. Proze o putovanjima Istočnom Europom nakon pada komunizma pa do današnjih dana među najuzbudljivijima su i najpoetičnijim zapisima o Europi.

Andrzej Stasiuk kreće se širokim prostorom od praznih plaža Baltičkog mora preko malenih, nekada živopisnih slovačkih toplica, kroz beskrajnu Mađarsku nizinu od njezinih granica s Ukrajinom do Slovenije pa u visoke nepristupačne planine Albanije do mračnih, čudesnih šuma Rumunjske i delte Dunava sve do gotovo nadrealnih zelenih polja Moldavije, pri čemu ga najviše zanimaju ljudi i njihove veličanstvene male sudbine.

Stasiuk je minuciozni pripovjedač koji od sitnih detalja, najčešće onih koji su na rubu slike, stvara veličanstvene priče o gubitnicima, o krajevima koji nestaju pred našim očima.

"Na putu za Babadag" jedna je od onih knjiga koje iznova stvaraju ne samo mjesta već i vrijeme, a zapisana atmosfera još dugo huči u čitateljevoj glavi bez obzira na to je li riječ o rodnom selu Emila Ciorana ili bezimenoj albanskoj pustopoljini.

Pročitaj poglavlje!

***

Andrzej Stasiuk jedan je od najvažnijih i najprevođenijih suvremenih poljskih pisaca. Rodio se 1960. u Varšavi. Za služenja vojnoga roka 1980. dezertirao je, a nakon toga proveo više godina u vojnim i civilnim zatvorima. Od 1986. živi u karpatskom planinskom selu Czarne. Prvu knjigu, zbirku "Hebronski zidovi" s dvanaest priča temeljenih na zatvorskom iskustvu, objavio je 1992. Od tada objavljuje prozu, eseje i poeziju gotovo godišnjim ritmom. Dobitnik je brojnih poljskih i međunarodnih nagrada, a njegova proza prevedena je na sve važnije svjetske jezike. Sa suprugom vodi malu nakladničku kuću Czarne s probranim naslovima.

Andrzej Stasiuk jedan je od najvažnijih i najprevođenijih suvremenih poljskih pisaca. Rodio se 1960. u Varšavi. Za služenja vojnoga roka 1980. dezertirao je, a nakon toga proveo više godina u vojnim i civilnim zatvorima. Od 1986. živi u karpatskom planinskom selu Czarne.

Prvu knjigu, zbirku "Hebronski zidovi", s dvanaest priča temeljenih na zatvorskom iskustvu, objavio je 1992. Od tada objavljuje prozu, eseje i poeziju gotovo godišnjim ritmom, tako da se njegov opus već približio broju od trideset knjiga. Dobitnik je brojnih poljskih i međunarodnih nagrada, a njegova proza prevedena je na sve važnije svjetske jezike. Sa suprugom vodi nakladničku kuću Czarne, u kojoj objavljuju probrane naslove.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –