Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rawi Hage

De Nirova igra

  • Nakladnik: Fraktura
  • 09/2010.
  • 272 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532661637
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"De Nirova igra" je priča o dvojici prijatelja koja odrastaju u ratom zahvaćenom Libanonu, u podijeljenom Bejrutu, gdje svaki od njih bira svoju sudbinu.

Pripovjedač Bassam pokušava se snaći u ratnom kaosu te na bilo koji način sakupiti dovoljno novca da pobjegne na Zapad, a njegov najbolji prijatelj George odluči pridružiti se kršćanskoj miliciji i postati onaj tko odlučuje o životu i smrti.

"De Nirova igra" kanadskog pisca Rawija Hagea roman je o prijateljstvu, ratu, ljubavi, smrti i bijegu te ujedno jedna od najpotresnijih, najdramatičnijih i najpoetičnijih knjiga objavljenih u posljednjih nekoliko godina.

***

Rawi Hage rođen je u Bejrutu u Libanonu, gdje je proživio devet godina građanskog rata. Godine 1992. iselio se u Kanadu. Nagrađivani je književnik, likovni umjetnik, kustos i politički komentator. Objavljivao je tekstove u časopisima Maclean’s, Fuse, Mizna, Jouvert, The Toronto Review, Montreal Serai i Al-Jadid. Likovne je radove izlagao u galerijama i muzejima diljem svijeta. Njegov drugi roman "Cockroach" (Žohar) izašao je 2008.

Roman "De Nirova igra" (De Niro’s Game, 2006) je 2008. godine osvojio prestižnu literarnu nagradu IMPAC Dublin.

Rawi Hage rođen je u Bejrutu u Libanonu, gdje je proživio devet godina građanskog rata. Godine 1992. iselio se u Ka­nadu, gdje je studirao fotografiju. Nagrađivani je književnik, likovni umjetnik, kustos i politički komentator.

Objavljivao je tekstove u časopisima Maclean’s, Fuse, Mizna, Jouvert, The Toronto Review, Montreal Serai i Al-Jadid. Likovne je radove izlagao u galerijama i muzejima diljem svijeta. Prvi Hageov roman "De Nirova igra" nominiran je za dvije prestižne kanadske književne nagrade Giller i Governor-General, a 2008. osvojio je IMPAC Dublin Litearary Award. Drugi roman "Žohar", objavljen 2008., bio je u užem izboru za više važnih kanadskih nagrada, a osvojio je nagradu Huge MacLennan za najbolji roman. Novi roman "Karneval" objavljen je ujesen 2012. Djela su mu prevedena na više od trideset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– De Nirova igra - Rawi Hage –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Kritika • 19.09.2012.

Rawi Hage : Žohar

– Pretraži sve knjige –