Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jagoda Martinčević

Zagrebački kvartet / Zagreb string quartet

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 06/2010.
  • 163 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789531509008
  • Cijena: 170.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Glazbeno-povijesna studija Jagode Martinčević pruža detaljan uvid u prošlost i sadašnjost Zagrebačkoga kvarteta, najstarijega hrvatskog komornog ansambla. Brojni nastupi na svjetskim i hrvatskim pozornicama, široki repertoar i bogata diskografija odavno potvrđuju neospornu činjenicu o velikom ugledu i kvaliteti zagrebačkih majstora u svjetskim i domaćim okvirima.

Tomu u prilog idu i obimni popisi članova, repertoara, diskografije, nagrada i priznanja kojima je opremljeno ovo hrvatsko-englesko izdanje.

Jagoda Martinčević  rođena je 1946. godine u Zagrebu. Diplomirala je povijest glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavala se u Berlinu. Djelovala je u dnevniku Vjesnik 23 godine kao glazbena kritičarka i urednica kulturne rubrike. Bila je zaposlena u Koncertnoj direkciji Zagreb kao voditeljica Muzičkog informativnog centra. Prva je glavna urednica časopisa Cantus Hrvatskog društva skladatelja. Bila je pomoćnica ministra kulture za kazalište, glazbu i film te saborska zastupnica. Danas je u mirovini. Autorica je brojnih monografija hrvatskih glazbenika, radio i tv emisija o glazbi i glazbena kritičarka Jutarnjeg lista.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –