Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephenie Meyer

Sumrak

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković-Sever
  • 11/2009.
  • 340 str., meki uvez
  • ISBN 9789532209273
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Srednjoškolka Bella Swan pomirila se s neizbježnim. Mora napustiti sunčani Phoenix u Arizoni i otići živjeti s ocem u Forks, kišovito mjestašce na pacifičkoj obali poznato kao najoblačnije u cijelim Sjedinjenim Državama. Što je još gore, u malome mjestu svatko svakoga poznaje, pa Bella, koja nikad nije imala mnogo prijatelja i uvijek je cijenila samoću, sad pred svima mora pokazivati koliko je nespretna na tjelesnom i sramotiti se nesvjesticama kad vidi i najmanju kap krvi.

Samo, čini se da najljepšem učeniku gimnazije u Forksu - Edwardu Cullenu, jednom od četvoro braće i sestara iz samotnjačke obitelji o kojoj se malo zna, a o kojoj kruže mnoge jezovite priče - njezina nespretnost nimalo ne smeta. Iako su joj njegove nagle promjene raspoloženja isprva posve neobjašnjive, Bella polako počinje sumnjati da rješenje Edwardove zagonetke leži upravo u krvi. Ljudskoj krvi, njezinoj krvi, krvi zbog koje su Cullenovi grozomorno različiti od svih ostalih žitelja Forksa...


Književni debi Stephenie Meyer Sumrak ubrzo po objavljivanju stekao je kultni status među mladim čitateljima Amerike. U isti mah neodoljivo strašan i zanosno romantičan, "Sumrak" je vrhunska ljubavna priča za sve one koji su se oduvijek osjećali drugačijima, a nikad nisu vjerovali da bi netko savršen upravo to mogao shvatiti kao vrlinu i zavoljeti ih usprkos svemu što ih dijeli. Pa i po cijenu života - ili besmrtnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –