Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lars Fr. H. Svendsen

Filozofija dosade

  • Nakladnik: TIM press
  • Prijevod: Zlatko Petir
  • 11/2010.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789537177447
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga istražuje jedno od središnjih preokupacija našega doba tako što propituje prirodu dosade, kako je nastala, kako i zašto nas pogađa i zašto je samom snagom volje ne možemo prevladati.

Lars Svendsen spaja zapažanja iz filozofije, književnosti, psihologije, teologije i popularne kulture, ispitujući predromaničke manifestacije dosade u srednjovjekovnoj ukočenosti, filozofska razmatranja dosade od Pascala do Nietzschea te moderna istraživanja otuđenosti i transgresije umjetnika dvadesetog stoljeća, od Becketta do Warhola.

Duhovit i zabavan pregled naših najdosadnijih trenutaka i frustrirajućih dana, ova će se knjiga svidjet svima koji žele znati što se nalazi ispod neodoljive inercije neaktivnosti.

Lars Fr. H. Svendsen (1970.) je profesor na Institutu za filozofiju Sveučilišta u Bergenu. Dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada, a knjige su mu prevedene na 25 jezika. Najpoznatije su mu knjige "Filozofija dosade", "Što je filozofija?", "Filozofija zla", "Strah" i "Filozofija usamljenosti".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –