Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Chris Hedges

Carstvo opsjena : Kraj pismenosti i trijumf spektakla

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Zoran Bošnjak
  • 02/2011.
  • 268 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533162041
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
** pročitajte kritički prikaz knjige!


Muče li i vas pitanja kako smo uspjeli postati društvo u kojem je vijest dana skandal kakve lažne zvjezdice, koje svoje međusobne razgovore i rasprave svodi na tračeve, bez želje za suvišnim obrazovanjem ili dubljim promišljanjem, a vrhunac mu zabave predstavlja nova sezona reality-showa?

Chris Hedges, dobitnik Pulitzerove nagrade, opisuje dramatični i uznemirujući uspon post-pismenog društva koje žudi za fantastikom, ecstasyjem i opsjenom. Danas, tvrdi on, živimo podijeljeni u dva tabora: jedan, u manjini, počiva na pismenom svijetu koje se zna nositi s kompleksnošću i može odvojiti opsjenu od istine.

Drugi, a to je većina koja se svakodnevno povećava, povlači se iz realnosti u lažnu sigurnost i čaroliju. U tom drugom društvu, ozbiljni filmovi, novine i knjige, kao i smisleni, pametni razgovori, bivaju potisnuti na margine, a na vidjelo izlazi sva bijeda samoopsjene.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –