Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Paul Mongin Francois Schwoebel

Zloduh gospodina Descartesa : (prema 'Metafizičkim meditacijama')

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 03/2011.
  • 64 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789530608634
  • Cijena: 9.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Originalna serija lijepo ilustriranih knjiga o velikim filozofima namijenjena malim čitateljima (ili još bolje malim slušateljima kojima će ih čitati njihovi roditelji).


Rene Descartes (1596. - 1650.)

Rado zamišljam Descartesa kako stoji na vrhu Alpa, a samim tim i nad cijelom Europom, dok okom prati tok rijeke Po, Rajne, Rone i Dunava, a mišlju se penje u nebo i naizgled ga dodiruje. U tim se trenutcima duša ovoga filozofa širi, postaje nepregledna i duboka poput prirode; njegove se ideje tad uzdižu i putuju svijetom. Uvijek gladan promatranja i žedan spoznaja, kamo god išao, Descartes preispituje istinu, neumorno traga za njom.

Descartes se uzdigao do Boga, spustio do dna svoje duše, dokučio vlastitu misao i odvojio je od tvari, uvjerio se da tijela postoje i izvan njega samoga. Siguran u sva svoja spoznajna načela, zaputio se u fizički svijet. Time je utabao put koji će zauvijek ostati upisan u povijesti ljudskog duha.

( Prema Antoineu Leonardu Thomasu, "Pohvala Reneu Descartesu", 1765. )


***
 
Jean Paul Mongin stručnjak je za njemačku filozofiju. Iako je neko vrijeme radio kao nastavnik, više voli pisati priče. Otkako je postao otac, čvrsto vjeruje da će djeca promijeniti svijet.

Francois Schwoebel odrastao je u jedno šumarku u Normandiji, gdje je vrebao životinjice koje mu raspiruju maštu. Danas je otac triju djevojčica, a vrijeme provodi slikajući, crtajući, družeći se sa svojom obitelji i lunjajući po poljima.


© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –