Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Paul Mongin Yann Le Bras

Smrt božanskoga Sokrata : (prema Platonovu djelu)

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 03/2011.
  • 80 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789530608641
  • Cijena: 9.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Originalna serija lijepo ilustriranih knjiga o velikim filozofima namijenjena malim čitateljima (ili još bolje malim slušateljima kojima će ih čitati njihovi roditelji).


Sokrat (470. - 399. pr. Krista)

Početkom Peloponeskog rata, Sokrat je zagovarao načelo slobodnoga, neovisnog mišljenja odnosno potpune samostalnosti misli.

Sokrat je poučavao ljude da u sebi moraju pronaći i prepoznati ono što je čestito i dobro, te da su čestite i dobre stvari po prirodi univerzalne. Sokrat je poznat kao učitelj ćudoređa, o kojemu je prvi sustavno razmišljao.

 
( Prema Hegelu, "Lekcije iz povijesti filozofije", 1825. )

 
***
 
Jean Paul Mongin stručnjak je za njemačku filozofiju. Iako je neko vrijeme radio kao nastavnik, više voli pisati priče. Otkako je postao otac, čvrsto vjeruje da će djeca promijeniti svijet.
 
Yann Le Bras vrijeme provodi u svom atelijeru, gdje slika za djecu, a radi i u Međunarodnom centru za ilustraciju, smještenom u Muzeju Tomi Ungerer u Strasbourgu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –