Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Batušić

Četiri godišnja doba

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2011.
  • 238 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533191942
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svojevrsni nastavak autorova memoarskog prvijenca "Na rubu potkove" (Zagreb, 2006.), koji je doživio respektabilnu recepciju i kritike i čitateljske publike, nova Batušiceva knjiga donosi memoarski intonirane putopise u kojima su opisana putovanja u Njemačku, bivši Sovjetski Savez te Italiju.

lako se zbivanja odvijaju izvan Batušićeva dosadašnjega utvrđenoga područja - njegova urbsa - izvan "zidina" Lenucijeve potkove, i ova je knjiga puna sjećanja na Zagrepčane, piščeve prijatelje, mnoge znamenite umjetnike i intelektualce. Batušić sa sjetom i blagim humorom pripovijeda o minulim vremenima, o tome kako se nekoć putovalo u svijet i kako je izgledao susret našijenca s udaljenim metropolama.

Knjiga pisana u razdoblju kad je autor bolovao od teške bolesti, ali ipak odiše biofilnom energijom, izvanredno duhovitom autoironijom i uopće smislom za veselu stranu života.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –