Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carlos Ruiz Zafón

Marina

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 11/2011.
  • 280 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532663310
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Svi imamo tajnu zaključanu u potkrovlju duše. Ovo je moja." Ovim riječima započinje svoju pripovijest Óscar Drai. Povučeni mladić koji odrasta u barcelonskom katoličkom internatu u slobodno vrijeme istražuje napuštene vile, a jednoga dana u jednoj od njih susreće nevjerojatnu djevojku Marinu koja će mu zauvijek promijeniti život.

Njih će dvoje otkriti strašnu, uzbudljivu i tamnu priču nekada najbogatijeg čovjeka Barcelone i njegove najveće ljubavi. Strah i bol, ljubav i hrabrost miješaju se u njihovoj avanturi i razotkrivanju tajne stare Barcelone. Ali i Marina krije svoju tajnu koja će označiti i kraj njihove mladosti.


U "Marini" Carlos Ruiz Zafón prvi put oživljava Barcelonu, grad prepun magije, neobičnih likova i velikih priča. Riječ je o romanu o ljubavi i vjernosti, o tajnama koje nikada ne bi smjele biti razotkrivene, o odrastanju i dubokoj vjeri u pripovijedanje.

Carlos Ruiz Zafón rođen je 25. rujna 1964. u Barceloni. Pohađao je isusovačku školu Sarrià. Taj je gotički dvorac u njegovu rodnom gradu, s tornjevima i tajnim hodnicima, budio njegovu dječju maštu i želju za pripovijedanjem priča. Radio je u reklamnoj agenciji. Godine 1993., kao dvadesetdevetogodišnjak, za svoj je prvi roman "Princ magle" (1996.) primio književnu nagradu i ubrzo je objavio romane "Ponoćna palača", "Rujanska svjetla" i "Marina". Od 1994. živio je u Los Angelesu, radio kao scenarist i pisao za španjolske dnevne novine El País i La Vanguardia.

Godine 2002. u Španjolskoj je postao književnom senzacijom, a njegov roman "Sjena vjetra", čija se radnja odvija u Barceloni 50-ih godina 20. stoljeća, proglašen je knjigom godine. Dosad je preveden na više od četrdeset jezika te prodan u desecima milijuna primjeraka. Nastavak "Sjene vjetra", roman "Anđelova igra" objavljen je na Svjetski dan knjige 23. travnja 2008. Treći roman iz serijala o Groblju zaboravljenih knjiga "Zatočenik Neba" objavljen je u studenom 2011., a tetralogiju završava "Labirint duhova" (2017.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –