Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Siniša Škarica

Kad je rock bio mlad : Priča s istočne strane (1956. - 1970.)

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 12/2005.
  • 330, tvrdi uvez
  • ISBN 9532015175
  • Cijena: 199.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Jedan od začetnika rocka u Hrvatskoj i član grupa VIS Magneti i MI, urednik u Croatia Recordsu i jedan od najzaslužnijih za proboj Novog vala, napisao je temeljiti pregled dana nevinosti hrvatskog i YU-rocka iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Knjiga "Kad je rock bio mlad : Priča s istočne strane (1956. - 1970.)" na 330 stranica uz istoimeni šesterostruki box set (6 CD-a), donosi 188 autentičnih snimaka rock and roll glazbe u izvedbi i danas poznatih domaćih grupa, ali i onih za koje mnogi vjerojatno nikada nisu čuli. Od Robićeve izvedbe legendarne "Shake, Ratlle and Roll" iz 1956., našeg prvog zabilježenog traga glazbe koja se doživljava poput signala iz druge galaksije, do 1970. i ulaska u desetljeće koje će definitivno artikulirati domaći rock izražaj najavljen "Grupom 220" i "Indexima".

Knjiga i prateći šesterostruki box set "Kad je rock bio mlad" pružaju vam jedinstvenu mogućnost postati vlasnicima prvih 15 godina soundtracka iz vremena kad je rock bio mlad. Knjiga uključuje i foto album s više od 400 fotografija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Vijest • 19.12.2005.

Kad je rock bio mlad

– Pretraži sve knjige –