Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carlos Ruiz Zafón

Zatočenik Neba

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 09/2012.
  • 368 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532664041
  • Cijena: 149.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Barcelona, 1957. Daniel Sempere i njegov prijatelj Fermín, junaci "Sjene vjetra", vraćaju se avanturi i otkrivanju neočekivanih misterija kako bi se suočili s najvećim izazovima u svom životu.

Baš u trenutku kad se čini da im se sreća osmjehnula, uznemirujući lik posjećuje knjižaru i prijeti otkrićem jezovite tajne koja je u mračnome sjećanju grada zakopana dva desetljeća. Kada Daniel dozna istinu, shvatit će da ga njegova sudbina neumoljivo vuče do izravnoga susreta s najvećom sjenom: onom koja raste u njemu.

Pun spletaka i emocija, "Zatočenik Neba" je roman u kojem se niti "Sjene vjetra" i "Anđelove igre" sabiru u čari književnosti te nas vodi prema enigmi skrivenoj u srcu "Groblja zaboravljenih knjiga". Carlos Ruiz Zafón, jedan od najvećih suvremenih pripovjedača, u "Zatočeniku Neba" oživljava Barcelonu i njezine misterije, grad koji je uz neponovljive junake i knjige također protagonist magičnoga Zafónova pisanja.

***

Prizivajući Dumasovu, Dickensovu, Poeovu i Márquezovu atmosferu, Carlos Ruiz Zafón ostaje originalan i zasluženo će zadržati mjesto među majstorima pripovijedanja. Book Reporter

Zafónovo je pripovijedanje spretno i odmjereno, a njegova punokrvna proza oživljava kulturno bogatstvo i političke sukobe Francove Španjolske. Publishers Weekly

Zafónove su priče prožete dahom magičnog realizma. Proza je robusna, a dijalog bogat britkom ironijom. No čitanje Zafóna ponajprije je sjajna zabava. Miami Herald

Carlos Ruiz Zafón rođen je 25. rujna 1964. u Barceloni. Pohađao je isusovačku školu Sarrià. Taj je gotički dvorac u njegovu rodnom gradu, s tornjevima i tajnim hodnicima, budio njegovu dječju maštu i želju za pripovijedanjem priča. Radio je u reklamnoj agenciji. Godine 1993., kao dvadesetdevetogodišnjak, za svoj je prvi roman "Princ magle" (1996.) primio književnu nagradu i ubrzo je objavio romane "Ponoćna palača", "Rujanska svjetla" i "Marina". Od 1994. živio je u Los Angelesu, radio kao scenarist i pisao za španjolske dnevne novine El País i La Vanguardia.

Godine 2002. u Španjolskoj je postao književnom senzacijom, a njegov roman "Sjena vjetra", čija se radnja odvija u Barceloni 50-ih godina 20. stoljeća, proglašen je knjigom godine. Dosad je preveden na više od četrdeset jezika te prodan u desecima milijuna primjeraka. Nastavak "Sjene vjetra", roman "Anđelova igra" objavljen je na Svjetski dan knjige 23. travnja 2008. Treći roman iz serijala o Groblju zaboravljenih knjiga "Zatočenik Neba" objavljen je u studenom 2011., a tetralogiju završava "Labirint duhova" (2017.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Zatočenik Neba - Carlos Ruiz Zafón –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –