Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jens Lapidus

Laka lova

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Danilo Brozović
  • 10/2012.
  • 416 str., meki uvez
  • ISBN 9789533044774
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Stockholmska trilogija 1

JW je student iz radničke obitelji. Živi lažnim životom i upušta se u biznis s kokainom koji raspačava među svojim prijateljima, pripadnicima jet-seta.
Jorge je Čileanac koji bježi iz zatvora i planira okrutnu osvetu nad jugomafijom i njenim bosom Radovanom.
Mrado Slovović reketari i pere novac za Radovana. Nekoć je pripadao paravojnim Arkanovim snagama.

S ovom trojicom 'mračnih junaka' proći ćemo kroz salone visokog društva, klubove švedske zlatne mladeži, kriminalne bande, zatvore i prljave javne kuće u predgrađima. Ukratko, kroz pravi pakao podzemlja Stockholma čiji žestok puls udara sa svake stranice.

"Laka lova"
odlično portretira likove imigranata i nama osobito zanimljivu jugomafiju. Ovaj mračni, urbani krimić katapultirao je Lapidusa među najpoznatije švedske pisce u svijetu, a trilogija je prevedena na 30 jezika. Prema romanu je snimljen i hvaljen švedski film, a Warner Bros priprema njegovu američku inačicu.

Jens Lapidus (1974.) švedski je odvjetnik kaznenog prava i pisac. Kao autor, najpoznatiji je po Stockholmskoj trilogiji koja uključuje romane "Laka lova", "Nemoj zajebat" i "Život na visokoj nozi". Uz to, objavio je i grafički roman Gang War 145 i novelu "Mama Tried". Kao stručnjak za kazneno pravo radi u jednom od najuglednijih švedskih odvjetničkih ureda. I sam je branio neke od najozloglašenijih švedskih kriminalaca, a u trilogiji otvoreno i hrabro prikazuje kriminalni milje Stockholma u maniri kultnog pisca krimića Jamesa Ellroya – iz perspektive loših momaka, šefova mafije i kriminalaca, ali i naizgled uspješnih pojedinaca i moćnika. Svi su oni dio jednog izopačenog paralelnog državnog sustava u kojem djeluju zločinačke skupine infiltrirane u legalan poslovni svijet.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Jens Lapidus intervju –

– Laka lova - Jens Lapidus –

Open publication - Free publishing - More laka

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –