Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Khaled Hosseini

I odjeknuše gore

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 11/2013.
  • 336 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533166889
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U jednom afganistanskom selu davne 1952. godine siromašni Sabur pripovijeda djeci priču o dječaku kojeg je odveo demon. Sutradan će značenje te priče postati jasno – Sabur će, kako bi preživio, morati dati svoju kćerkicu jednom bogatašu u Kabulu.

Njegova će odluka odjekivati kroz potomke i poznanike obitelji u burnim desetljećima koja slijede, obilazeći cijeli svijet – od Kabula do Pariza, od San Francisca do grčkog otoka Tinosa – i neprestano se širiti, sa sve složenijim i dirljivijim posljedicama.

Kroz niz priča unutar priče, ispripovijedanih s mnogih motrišta, promatrat ćemo načine na koje obiteljske veze znače skrb, ranjavanje, izdajstvo i žrtvovanje, i neprestano se podsjećati kako postupci ljudi, čak i oni naizgled nesebični, nikad nisu posve jednoznačni…

***

Khaled Hosseini
, rođen 1965. godine u Afganistanu, diplomirani je liječnik i godinama se bavio medicinom. No, nakon golemog međunarodnog uspjeha njegova prvog romana, "Goniča zmajeva", odlučio se potpuno posvetiti pisanju. Uslijedila je uspješnica "Tisuću žarkih sunaca" 2007., a u proljeće 2013. godine roman "I odjeknuše gore", koji od objavljivanja ne silazi s ljestvica čitanosti.

Khaled Hosseini jedan je od najprodavanijih američkih pisaca u 21. stoljeću, a osim po književnim biserima ostat će zapamćen i po humanitarnom radu koji je ostvario kroz svoju fondaciju spašavanjem i utjecanjem na živote nebrojenih ljudi zarobljenih u vihoru ratnih razaranja, korupcije i nasilja. Hosseini je 2006. imenovan za ambasadora dobre volje UNHCR-a.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –