Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Bookvica ×

Najava • 16.02.2017.

Književna Bookvica predstavlja Branka Čegeca

U razgovoru s autorom voditeljica Bookvice Patricija Vodopija i splitska pjesnikinja Katja Grcić pokušat će dati presjek više od tri desetljeća Čegecova poetskog izričaja predstavljajući publici knjigu 'Unatrag: izbor iz poezije (2012-1980)'.
Najava • 19.01.2017.

Olja Savičević Ivančević gostuje u Bookvici

U drugoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo, gostuje brojnim nagradama ovjenčana splitska spisateljica Olja Savičević Ivančević.
Najava • 27.10.2016.

Književna Bookvica : Ivica Ivanišević i Primavera

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak 27. listopada u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski autor Ivica Ivanišević, koji će tom prilikom premijerno predstaviti svoj novi roman 'Primavera'.
Najava • 13.10.2016.

Splitska književna Bookvica u društvu putopjesnikinje Maje Klarić

U drugoj ovosezonskoj Bookvici koja će se održati u četvrtak, 13. listopada u splitskom klubu Quasimodo voditeljica Patricija Vodopija ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić. Maja će prije svega predstaviti svoju najnoviju knjigu 'Vrijeme badema', u kojoj je zapisala dojmove s 880 km dugog putovanja na ruti Camino de Santiago.
Najava • 06.10.2016.

Novu sezonu Bookvice otvara 'Ustav Republike Hrvatske'

9. sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo započinje u četvrtak, 6. listopada predstavljanjem knjige, scenarija za hit-film književnika Ante Tomića i redatelja Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'. Uz autore, o knjizi će govoriti Ivica Ivanišević i Renato Baretić.
Najava • 10.03.2016.

Bookvica : Daria Keršić i Aleksandar Žiljak o domaćoj fantasy književnosti

Na književnom programu Bookvica koji se održava u splitskom klubu Quasimodo razgovarat će se o domaćoj fantasy književnosti. Svoje će poglede na taj književni žanr podijeliti mlada autorica Daria Keršić i već etablirani autor fantasy i SF proze Aleksandar Žiljak, koji će publici predstaviti svoje fantasy priče okupljene u nekoliko zbirki.
Najava • 04.02.2016.

Večer stripa u Bookvici II : Alem Ćurin

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica održat će se premijerno splitsko predstavljanje prvoga strip-romana kultnog splitskog ilustratora i pisca Alema Ćurina. Uz samoga autora, u razjašnjavanju misterija povezanih uz 'List vode' pomoći će izdavač Vladimir Šagadin te poklonici Ćurinova lika i djela Predrag Lucić i Boris Dežulović.