Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marija Ott Franolić ×

Najava • 19.04.2018.

Centar za kreativno pisanje pokrenuo novi program - tribinu 'Lekcije'

Centar za kreativno pisanje u Zagrebu organizira novi program - tribinu 'Lekcije'. Iako je kulturni i književni život Zagreba posljednjih godina iznimno bogat, ali u moru tribina, festivala, promocija i predstavljanja novih projekata, u CeKaPe-u su uočili nedostatak 'klasičnih' (a opet interaktivnih) predavanja različitih mladih stručnjaka koja nisu rezervirana isključivo za studente društveno-humanističkih...
Tema • 12.07.2017.

Čitajte djeci - kvalitetne slikovnice, svaki dan

Kad govorimo o djeci i čitanju danas, nije problem, kao što se često ističe, u igranju igrica na mobitelima. Problem je što djeci nismo pokazali da i čitanje može biti jednako zanimljivo. Dali smo im dosadnu obaveznu lektiru i osudili ih na prepisivanje sažetaka s interneta. Nismo iskoristili dječju znatiželju i želju da biraju. Čitanje se pretvorilo u muku i prisilu.
Najava • 08.03.2017.

Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić govore o ženskim dnevnicima

Koje su najzanimljivije autorice dnevnika i kako pristupiti njihovim tekstovima? Što su im oni značili i što ih je gonilo na pisanje? Na Dan žena, 8. ožujka u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka gostuju Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić koje će govoriti o ženskim dnevnicima.
Najava • 07.06.2016.

Predstavljanje knjige Marije Ott Franolić 'Dnevnik ustremljen nedostižnom'

Predstavljanje knjige Marije Ott Franolić 'Dnevnik ustremljen nedostižnom. Svakodnevica u ženskim zapisima' održat će se u utorak 7. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Slavenka Drakulić, Andrea Zlatar i Anda Bukvić Pažin.