Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Semezdin Mehmedinović

Knjiga prozorâ

  • Nakladnik: Fraktura
  • 09/2014.
  • 144 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532665796
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Riječima vrsnog pjesnika i crtača i manirom najboljeg montažera Semezdin Mehmedinović u pjesmama, zapisima i crtežima na drugačiji način osvjetljava svakodnevno, koje u "Knjizi prozorâ" postaje nesvakidašnje, obično biva začuđujuće, sfumato je kristalno jasan, a prošlo postaje svevremeno.

Knjiga pokazuje autora koji zna kako promatrati, koji vidi ono što obično izmiče pogledu – ljude, njihove stvari i naizgled beznačajne sitnice. U "Knjizi prozorâ" ogleda se svatko od nas bilo gdje u svijetu, ona razotkriva što je iza, a što ispred pogleda, što se skriva, a što pokazuje.

Semezdin Mehmedinović u njoj se iznova dokazuje kao majstor riječi i crteža koji u minijaturi uspijeva opisati sve ono što nepravedno prepuštamo zaboravu.

 

Semezdin Mehmedinović rođen je 1960. u Kiseljaku kod Tuzle. Studirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Pjesnik je i esejist, radio je kao urednik u novinama, tjednicima te na radiju i televiziji. Uređivao je više časopisa za kulturu i bavio se filmom. Objavio je, između ostalog, knjige "Sarajevo Blues" i "Devet Alexandrija". Od 1996. živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Knjiga prozora - Semezdin Mehmedinović –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –