Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Majda Rijavec Dubravka Miljković

Muškarci i žene : Poznajemo li se uopće?

  • Nakladnik: Profil
  • 11/2014.
  • 236 str., meki uvez
  • ISBN 9789533133737
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jesu li vicevi o plavušama istiniti? Treba li bježati od stroge šefice? Jesu li žene ženama loše prijateljice? O čemu pričaju muškarci, a o čemu žene? Tko je zapravo suosjećajniji i tko je doista spremniji pomoći? Koliko je u našem svakodnevnom shvaćanju rodva predrasuda i stereotipa, a koliko činjenica?

Dubravka Miljković i Majda Rijavec u svom novom interaktivnom priručniku "Muškarci i žene : Poznajemo li se uopće?" obrađuju razlike između žena i muškaraca sa strogo znanstvenog stajališta – kako bi obradile ovu temu koristile su relevantne znanstvene izvore i meta-analize, koje uspoređuju i objedinjuju rezultate desetaka pa i stotina istraživanja o muško-ženskim razlikama i sličnostima. Prijateljstvo, ljubavni stil, roditeljstvo, starenje – sve su to područja u kojima žene i muškarci reagiraju na različite načine. Knjiga daje i odgovore – kako se osloboditi predrasuda i stereotipa i kako premostiti rodni jaz.

Priručnik donosi 13 upitnika na temelju kojih ćete ustanoviti koliko ste emocionalno inteligentni, ekstravertirani, kako se suočavate sa stresom, kako komunicirate ili koji su vaši profesionalni interesi, dok u komentarima rezultata saznajemo kako reagiraju žene, a kako muškarci i zašto nastaju razlike u ponašanju.

Kako kažu, autorice nisu odoljele da ne dodaju viceve na račun žena i muškaraca, citate, anegdote i zanimljivosti iz života poznatih – pa i njih samih – te savjete za svakodnevni život koji će nam pomoći da bolje razumijemo i druge i sebe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –