Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sascha Arango

Istina i druge laži

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Dalibor Joler
  • 01/2015.
  • 224 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533431598
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Henry je uspješan pisac. Otmjen je, velikodušan i vrlo opasan. Henry je zapravo beskrupulozni hohštapler koji si je osigurao izrazito lagodan život. Njegova ljubavnica s njim je, na nesreću, zatrudnjela, a on bi sada sve morao reći svojoj ženi. No, mora li joj zaista priznati baš sve? To bi mu uništilo život. Jednostavnije bi bilo kada bi ljubavnicu eliminirao. Ali, upravo pri tom pokušaju Henry će učiniti nepopravljivu pogrešku. 

Pitajući se gdje završava istina, a gdje počinje siva zona laži, Sascha Arango pripovijeda napetu priču o Henryju koji bezbrižno hoda po rubu ponora. Prikazuje nam čovjeka koji je uspješno izbjegavao posljedice svojih djela – sve dok nije otišao korak predaleko.

 

Roman "Istina i druge laži" više je od napetoga trilera, to je istodobno i psihološki portret čovjeka koji, zapleten u nerazmrsivo klupko vlastitih neistina, prestaje razaznavati granice istine i životne fikcije koju je stvorio. Sascha Arango u jednakoj je mjeri uspio stvoriti uzbudljivu kriminalističku priču koliko i postaviti intrigantna pitanja o tome koliko destruktivnu ulogu u našim svakodnevnim životima igraju prešućene istine, sitne i velike laži, dvoličnost, obmana i prijevara.

Roman "Istina i druge laži" predstavnik je modernoga njemačkoga kriminalističkog romana koji nadilazi okvire kriminalističkoga žanra podižući ga na višu razinu književnoga izraza.

 

"Ovo je najnapetiji krimić ovoga proljeća." 

Die Zeit

 

"Najbolje je, što je ove godine iznjedrio njemački kriminalistički roman." 

Die Welt

 

***

Od 1989. godine Sascha Arango piše scenarije za radio, televiziju i kino. Od 1994. god. predavao je na Filmskoj akademiji Baden-Württemberg i na Njemačkoj akademiji za film i televiziju (DFFB) u Berlinu. Godine 1996. osvojio je nagradu Grimme za televizijsku dramu Zu treuen Händen (S povjerenjem). Iz njegova pera potekli su scenariji i za prvih pet nastavaka televizijske serije Eva Blond na kanalu Sat1. Za ARD-ovu seriju Tatort (Mjesto zločina) napisao je scenarij za nastavke koji je zbivaju u Kielu: Borowski u podzemlju, Borowski i djevojka iz močvare, Borowski i žena na prozoru te Borowski i šutljivi gost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –