Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marjana Gaponenko

Tko je Martha?

  • Nakladnik: Disput
  • Nakladnik: Hrvatsko filološko društvo
  • Prijevod: Romana Perečinec
  • 11/2015.
  • 224 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532602517
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman o posljednjim danima smrtno bolesnog starca Luke Levadskog, ukrajinskog profesora zoologije, koje provodi promatrajući goste u hotelskom restoranu, prisluškujući njihove razgovore i naručujući ekskluzivna jela. Cijeli je život živio skromno, posvećen radu, u malom stanu prepunom knjiga, a jedini je luksuz upoznao prije osam godina kada je u Beču odsjeo u najskupljem hotelu, "Imperijalu", povodom kongresa o grivastom ibisu kojega je upravo on vratio u domovinu i zbog toga stekao velike zasluge.

No Beč nije samo mjesto luksuza, on je i grad njegova djetinjstva, kamo su se majka i on sklonili k njenim tetkama za vrijeme Prvoga svjetskog rata. Tu je razvio svoju prvu veliku ljubav – ljubav prema glazbi.

Marjana Gaponenko rođena je 1981. u Odesi u Ukrajini gdje je provela djetinjstvo i mladost, na njemačkom piše od 1996. Za roman "Tko je Martha?" objavljen 2012, godinu dana poslije dobila je uglednu nagradu Adelbert von Chamisso za autore koji pišu na njemačkom, a nisu njemačkog porijekla.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –