Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Naomi Klein

Ovo mijenja sve : Kapitalizam protiv klime

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Petar Vujačić
  • 11/2015.
  • 484 str., meki uvez
  • ISBN 9789533047508
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svojoj najprovokativnijoj knjizi dosad, Naomi Klein, autorica utjecajnih bestselera "No Logo" i "Doktrina šoka", istražuje najveću prijetnju s kojom se čovječanstvo ikad suočilo: ratom koji postojeći ekonomski model vodi protiv života na Zemlji.

Knjiga "Ovo mijenja sve" (This Changes Everything) objavljena je 2014. u kojoj je dobila priznanje “Hilary Weston Writers' Trust Prize”. Časopis Observer proglasio ju je knjigom godine, a ugledni dnevni list New York Times uvrstio na svoj popis stotinu najvažnijih knjiga iste godine. Naomi Klein u njoj razotkriva mitove koji su često povezani s raspravama o klimatskim promjenama, iznoseći pritom „neugodnu istinu“ da globalno zagrijavanje nema toliko veze s emisijama ugljičnog dioksida koliko s ideologijom slobodnog tržišta, odnosno kapitalizmom.

Klimatske promjene, kojima zadnjih godina u sve većoj mjeri svjedočimo, poziv su na buđenje cijele civilizacije, snažna poruka o potrebi za brzim djelovanjem i reformama izrečena jezikom požara, poplava, oluja i suša. Ipak, u trenutačnoj egzistencijalnoj krizi Klein vidi nešto pozitivno: mogućnost za odbacivanje propalih ekonomskih sustava, preobrazbu globalne ekonomije i preuređenje naših političkih sustava. No, jesmo li sposobni sve to izvesti na vrijeme? Ništa nije sigurno. Ništa osim činjenice da klimatske promjene mijenjaju sve. A još samo kratko priroda te promjene bit će na našoj strani...   

Možda prva potpuno iskreno napisana knjiga o klimatskim promjenama. - Bryan Walsh, Time

Najbolja knjiga o klimatskim promjenama nakon dugo vremena – velikim dijelom zato što govori mnogo više. - Bill McKibben, autor knjige Kraj prirode i suosnivač organizacije 350.org

Naomi Klein kanadska je autorica, aktivistica, novinarka i sveučilišna profesorica. Stalna je kolumnistica časopisa The Nation i The Guardian, dopisnica Rolling Stonea, kao i vanjska urednica Harper's Magazinea. Članica je upravnog odbora ekološke organizacije 350.org i stipendistica Zaklade Puffin na Institutu Nation. Autorica je utjecajnih bestselera "No Logo" i "Doktrina šoka".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –