Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Kolbert

Šesto izumiranje : Sudbina vrsta u čovjekovim rukama

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Marija Perišić, Rudjer Jeny
  • 11/2015.
  • 303 str., meki uvez
  • ISBN 9789533432816
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Šesto izumiranje" (The Sixth Extinction: An Unnatural History, 2014.) novinarke New York Timesa i književnice Elizabeth Kolbert dobitnik je ovogodišnje Pulitzerove nagrade. U knjizi Elizabet Kolbert dirljivo ali snagom nepobitnih znanstvenih činjenica govori o nestajanju vrsta s našeg planeta, navodeći sve veće gubitke koji su posljedica ljudskog djelovanja.

Knjiga "Šesto izumiranje" nakon pet masovnih izumiranja u proteklih pola milijarde godina, tijekom kojih se broj biljnih i životinjskih vrsta iznenada i drastično smanjio, daje uvid u nestanak koji se odvija pred našim očima. Znanstvenici diljem svijeta u ovom trenutku prate i istražuju šesto izumiranje kojih smo svjedoci, a možda će biti najveće od trenutka kad je prije 65 milijuna godina udar asteroida s lica planeta izbrisao dinosaure te brojne druge životinjske i biljne vrste.

Elizabeth Kolbert piše zašto su i kako ljudi promijenili život na planetu kao što to dosad nije uspjela nijedna druga vrsta. Ispreplićući istraživanja s nekoliko znanstvenih područja, opise čudesnih vrsta koje su već izumrle te povijest izumiranja kao koncepta, Elizabeth Kolbert prikazuje nestajanje vrsta koje će vjerojatno biti najtrajnija baština čovječanstva, a to nas tjera da iznova razmislimo o fundamentalnom pitanju što znači biti čovjek.

Knjiga "Šesto izumiranje" dosad je nagrađena Pulitzerovom nagradom 2015., književnom nagradom Los Angeles Timesa 2015., izabrana je za jednu od deset najboljih knjiga godine, jedna je od najvećih uspješnica New York Timesa i trenutačno najprodavaniji naslov na Amazonu s područja prirodoznanstva i zaštite okoliša.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –