Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Qais Akbar Omar

Utvrda s devet kula : Obiteljska priča dječaka iz Afganistana

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Danijela Banović
  • 02/2016.
  • 356 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533433134
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Nakon što su 1989. Sovjeti napustili Afganistan, Kabul je bio rajski vrt u kojem je sedmogodišnji Qais bezbrižno puštao zmajeve s krova djedove kuće. Potom su ga zauzeli mudžahedini, samoproglašeni sveti ratnici, i u zemlji je izbio građanski rat. Qaisova je obitelj potražila zaklon na drugom kraju grada u staroj utvrdi s prekrasnim vrtom. Nakon nekoliko po život opasnih susreta s raznim mudžahedinskim frakcijama, obitelj donosi odluku o definitivnom odlasku iz zemlje, no to se putovanje pokazalo opasnijim od bilo kojih predviđanja…

Autobiografski roman "Utvrda s devet kula" (A Fort of Nine Towers: An Afghan Family Story, 2013.) u kojem autor iznosi vlastita sjećanja na djetinjstvo u Afganistanu od dolaska na vlast mudžahedina početkom 1990-ih godina, inspiriran je romanima Khaleda Hosseinija i preveden na više od dvadeset jezika.

Poetična, snažna i nezaboravna knjiga. - Khaled Hosseini, autor romana Gonič zmajeva

Pročitaj poglavlje!

Qais Akbar Omar rođen je 1982. u Kabulu, u Afganistanu gdje je diplomirao novinarstvo. Potom je završio poslovni studij na Sveučilištu Brandeis i magistrirao kreativno pisanje na Sveučilištu u Bostonu. Trenutno predaje na Sveučilištu Harvard i ambasador je dobre volje za Zakladu Aschiana u Kabulu te za Inicijativu obrazovanja Afganistanki. Zajedno s američkim novinarom i dramatičarom Stephenom Landriganom, objavio je knjigu "Shakespeare in Kabul" (2012.), kroniku priprema skupine glumaca za prvu kazališnu izvedbu Skakespearea u Kabulu nakon 30 godina ratnih zbivanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –