Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Shaoni Bhattacharya

Trudnoća i dijete

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Marija Perišić, Vjekoslav Čulo
  • 10/2016.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533434254
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Priručnik "Trudnoća i dijete" uz mnoštvo činjenica donosi i iznimno praktične savjete o svim vidovima suvremenog roditeljstva – od trudnoće i porođaja do skrbi za dijete i njegov odgoj u prve tri godine života, a tu je i posebno poglavlje o situacijama i problemima kad se obitelj poveća. Vizualno poticajan tematski pristup omogućuje roditeljima da do potrebnih informacija dođu kad požele i uvijek pronađu nešto zanimljivo i korisno. Jednostavno i neformalno napisani provjereni savjeti i činjenice potiču samopouzdanje roditelja i olakšavaju njihovu skrb o djetetu.

Dolazak novorođenčeta u dom novim roditeljima može biti uznemirujuć - putovanje je to koje donosi nova iskustva, nove sposobnosti, misli, emocije i ponajprije ljubav. Bez obzira na to radi li se i prvoj, drugoj ili trećoj trudnoći, o mnogo toga valja razmisliti i  donijeti odluku, a rutinski pretporodni posjeti liječniku, odabir dječjih kolica i organiziranje porodiljnog dopusta katkad zasjene nevjerojatnu činjenicu stvaranja novog života.

Priručnik "Trudnoća i dijete" ponajprije se bavi uživanjem u trudnoći i roditeljstvu, ali istodobno upoznaje buduće roditelje sa svim važnim pojedinostima kako bi se mirno i bez muke nosili s tom izvanrednom životnom fazom. Primjerice, utješno je znati da se emocije u samo nekoliko trenutaka mogu promijeniti iz ushita u čistu paniku − a to je posve normalna pojava. Ova knjiga ne alarmira nego informira buduće roditelje i nudi im uvid u to kako se kulture sa svih strana svijeta odnose prema trudnoći i rođenju djeteta. No više od svega pomaže uživati u iznimno uzbudljivoj fazi života pred vama.


Priručnik je odličan u svim dijelovima osim onih dijelova koji se odnose na prirodnu prehranu koji su pisani više s pragmatičkog stajališta u američkom društvu. Odlične ilustracije, vrlo dobra oprema, koncizan stil i malo teksta, te odličan indeks. - prof. dr. sc. Milan Stanojević

Sagledavajući opći edukativni potencijal djela i njegovu široku primjenu, ne samo u širokom društvenom kontekstu već i kao obrazovni materijal za mlade, gdje se na vizualno dojmljiv i sadržajno didaktički način objašnjavaju procesi promjene u tijelu trudnice i razvoja budućeg djeteta, kao i razdoblje neposredno nakon poroda, navedeno djelo najtoplije preporučujem. - prof. dr. sc. Ulla Marton


Napisale: Shaoni Bhattacharya, Claire Cross, Carol Dyce, Kate Ling, Susannah Marriott, Karen Sullivan i Jo Wiltshire

Savjetnice: Judith Barac i Dawn Woolacott

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –