Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jaume Cabré

Ispovijedam

  • Nakladnik: Fraktura
  • 11/2016.
  • 768 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532667967
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nesuđeni svećenik Fèlix Ardèvol koristi se svojim vezama u Vatikanu kako bi se dokopao vrijednog nacističkog plijena, Storionijeve violine Vial iz 1764. Mnogo godina poslije njegov sin Adrià prisjeća se sumornog stana prepunog antikviteta u kojem se kao dječak, s figuricama šerifa Carsona i indijanskog poglavice Crnog Orla, skrivao iza fotelje pokušavajući dokučiti očeve tajne.

I nakon pedeset godina, muči ga krivnja jer je znao kombinaciju za otvaranje sefa, posudio Vial svojem prijatelju Bernatu i tako izazvao fatalnu zabunu. No skupocjeno glazbalo nije bilo zlosretno samo za oca i sina Ardèvol – ovaj je instrument imao vrlo uzbudljivu povijest, a ljudi kojima je prošao kroz ruke, od baroknog skladatelja Jean-Marieja Leclaira do violinistice Židovke Berte na različite su načine postali taocima njegove sudbine.


Roman "Ispovijedam", djelo vodećega katalonskog pisca današnjice Jaumea Cabréa, prevedeno je na dvadesetak jezika te dobilo više uglednih katalonskih i međunarodnih nagrada. Ispreplećući raznovrsne intrigantne priče u roman koji poželite pročitati u jednom dahu, Cabré se dokazao kao briljantni pripovjedač i učvrstio svoje mjesto u vrhu suvremene europske književnosti."Roman nad romanima."

Martin Schulz


"Cabré izvrsno prikazuje različite epohe i likove, majstorski prelazeći iz jednih u druge čak i usred rečenice."

The Guardian

Jaume Cabré rodio se 1947. u Barceloni, a pisati je započeo dok je studirao filologiju na Sveučilištu u Barceloni. Prva mu je knjiga zbirka kratkih priča tiskana 1974. godine. Objavio je desetak romana među kojima se ističu "Glasovi Pamana" (Les veus del Pamano, 2004.), za koji je dobio nagradu katalonskih kritičara te je po tom romanu snimljena miniserija, i "Ispovijedam" (Jo confesso, 2011.), kao i "La teranyina" (1984.), "Fra Junoy o l’agonia dels sons" (1984.), "Senyoria" (1991.) i "Eunuhova sjena" (L’ombra de l’eunuc, 1996.). Poznat je i po svojim zbirkama kratkih priča "Llibre de preludis" (1985.) i "Viatge d’hivern" (2000.) te esejistici "Les incerteses" (2015.).

Cabré je također napisao brojne televizijske i filmske scenarije te kazališne komade dok je usporedo gradio karijeru sveučilišnog profesora jezika i književnosti. Zahvaljujući prijevodima svojih djela na brojne jezike jedan je od najčitanijih suvremenih katalonskih pisaca s više od dvadeset nagrada.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Ispovijedam - Jaume Cabre –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –